041 608 281 | info@iki-pro.si

http://schema.org/OutOfStock
Koda: 1045
Dobavljivost: Po naročilu

Cena z DDV: 109.80€
Cena brez DDV: 90.00€

PLOŠČA NA NOGICAH 84 x 55 CM

 

Izdelava profesionalnih plošč za žare iz kotlovske pločevine, iz zaloge ali po merah. Za različne namene;

- plošče z odcejevalnikom (za odtekanje in zbiranje maščobe v odcejevalniku na prednji strani plošče)

- zaprte plošče (z vsemi štirimi stranicami)

- z ročaji ali brez

- z nogicami za postavitev v kamin

 

Plošča je primerna za vstavitev v kamin ali uporabo na prostem.

 

DIMENZIJE (Š x G x V) 84 x 55 x 4 cm (nogice višine 15 cm)

 

 

 

PLOŠČA ZA ŽAR

Plošča za žar je izdelana iz kotlovske pločevine debeline 4 mm. Kotlovska pločevina je zelo primerna za peko, saj gre za material, ki vsebuje dodatke proti pregorevanju in upogibanju, obenem pa je material zelo gladek. Material odlikuje lastnost, da se hrana nanj ne prijema oziroma minimalno. 

 

Vzdrževanje: 

Plošče za žar morajo biti namazane z jedilnim oljem. Plošč ne puščamo na dežju ali pretirani vlažnosti. Priporočamo čiščenje plošče v doglednem času po končani peki, ko je plošča še topla. Ploščo očistimo z gobico, papirnatimi brisačkami ter jedilnim oljem.

 

Navedene cene ne vsebujejo DDV!

NAVODILA ZA UPORABO ŽAROV NA OGLJE IN MREŽ ZA PEKO

PRVA UPORABA IN NAPOTKI ZA KURJENJE

  • Prva uporaba žara naj bo postopna – zakurimo manj kot običajno. Za pripravo žerjavice priporočamo naslednji postopek: Oglje iz vrečke poberemo ročno in ga položimo na dno žara. Ne vsujemo ga iz vrečke neposredno v žar, saj s tem vsujemo tudi prah, kateri nam bo kasneje povzročal težave. Oglje nato v samem žaru z grebljico nadrobimo na kose ustrezne velikosti (na primer cca 5 cm), nato ga zložimo na kopico. Na vrhu kopice nato eno točko razžarimo. To lahko storimo s plinskim gorilnikom, kocko za žar ali minimalno količino trsk (na primer smrekovih). Cilj nam je razžareti zgolj eno točko in nato pustiti oglje, da se razžari samo. Oglje je pripravljeno, ko je v celoti razžarjeno (tudi notranjost kopice). Nato oglje razporedimo po dnu žara. 

Količina oglja naj bo zmerna - toliko, da je pokrito dno, vendar vseeno dovolj, da med ogljem ni prostora (zraka). Oglje se mora med seboj tiščati, sicer lahko pride do ugašanja. Pomembna je tudi kvaliteta oglja. Pazite, da je oglje pravilno skladiščeno (na čim manjši vlažnosti).

Za bolj napredne uporabnike in za daljšo peko pa priporočamo, da razžarite nekoliko večjo količino oglja na kopici ter ga nato porazdelite po kurišču. Nato ga z grebljico potlačite, da iztisnete zrak in ga po potrebi pokrijete s tanko plastjo pepela, ki vam je ostal od prejšnjih pek. S tem boste začetno zelo visoko temperaturo nevtralizirali, oglje pa bo zdržalo bistveno dlje. Nato po potrebi (ko prične primanjkovati temperature) pepel rahlo posnamete iz površine oglja ali samo tu in tam z grebljico rahlo naluknjate, da oglje ponovno dobi zrak. Za navedeni postopek rabite nekoliko več izkušenj, vendar je zelo uporaben, saj lahko z njim ob ustrezni količini oglja dosežete celodnevno peko brez dodajanja novega oglja. Seveda pa mora biti oglje kvalitetno. 

  • Žari na oglje so barvani s temperaturno obstojno barvo, katera potrebuje okrog 250°C, da se utrdi. V praksi to pomeni, da se lahko barva zavonja pri prvi uporabi, na kar se utrdi in se je pri nadaljnji uporabi ne vonja več. Morebiten vonj pri prvi uporabi na hrano nima vpliva.

NAVODILA ZA VZDRŽEVANJE IN ČIŠČENJE MREŽE ZA PEKO ALI PLOŠČE ZA ŽAR

  • Pred prvo uporabo mrežo ali ploščo očistimo s papirnatimi brisačkami in jedilnim oljem. Nato mrežo ali ploščo že med samo pripravo žerjavice vstavimo na žar, da se segreje. Neposredno preden bi na ogreto mrežo ali ploščo položili hrano, jo ponovno dobro namažemo z jedilnim oljem.
  • Po končani peki še toplo mrežo ali ploščo očistimo in namažemo z jedilnim oljem. Čiščenje mreže ali plošče je najlažje z mrežico za žar oziroma ščetko za žar, na katero pokapamo jedilno olje. Na ta način odstranimo delce hrane, mreža ali plošča pa je zaradi nanosa jedilnega olja bolje zaščitena proti koroziji. Na koncu jo lahko dodatno očistimo še s papirnatimi brisačkami, pokapanimi z jedilnim oljem.
  • Pri vsaki naslednji uporabi je postopek enak, vedno pa namažemo z jedilnim oljem neposredno tudi pred peko.

HRANJENJE ŽAROV NA OGLJE, MREŽ IN PLOŠČ

  • Žare, mreže iz svetlo vlečenega jekla ter plošče ne smemo puščati izpostavljene vremenskim vplivom (dežju, snegu, vlažnosti). Prav tako jih ni priporočljivo shranjevati v zaprtih vlažnih prostorih ali povijati v folije.

V kolikor se navodila upoštevajo, do rjavenja ne pride.


Zakaj izbrati ravno našo mrežo za žar?

  • skrbno načrtovana izvedba, razvita v našem podjetju
  • možnost izdelave različnih dimenzij po naročilu
  • izdelava iz svetlo vlečenega jekla ali inoxa
  • enostavno čiščenje
  • skoraj neomejena življenjska doba ob pravilni uporabi

Kako pravilno izbrati in skrbeti za mrežo za žar?

Imate kamin ali žar na oglje, vendar je vaša mreža dotrajana, slabše kakovosti ali jo celo niste dobili zraven ob nakupu kamina ali žara? V kolikor ste na katero vprašanje odgovorili z »da«, potem smo v podjetju IKI-PRO pravi naslov za vas, saj izdelujemo izredno kvalitetne mreže po želenih merah.

Mreža za žar je precej ključen del žara ali kamina, ki mora biti redno vzdrževan. Na mreži ne sme biti zažganih kosov hrane, prav tako pa morate paziti, da vam mreža ne zarjavi, v kolikor se odločite za mrežo iz svetlo vlečenega jekla, ki je za samo peko boljša od inoxa (o tem v nadaljevanju). Kako torej lahko poskrbite, da bo vaša mreža za žar vedno v dobrem stanju in pripravljena, da vam pomaga pri peki okusnih obrokov za vas in vaše goste?

Očistite jo.

Pred uporabo in/ali neposredno po njej poskrbite, da bo vaša mreža za žar povečini očiščena ostankov hrane in morebitnih nečistoč. Zakurite žar ali kamin, mrežo postavite na svoje mesto, da jo plameni objamejo in tako obžgejo ostanke hrane in uničijo morebitne nečistoče. Nato s kovinsko krtačo ali kovinsko kuhinjsko mrežico, na katero pokapate jedilno olje, mrežo očistite. Dobro ogreta mreža se čisti precej lažje od hladne. Mreže ni potrebno čistiti do sijaja.

Naoljite jo.

Po krtačenju in neposredno pred peko je potrebno mrežo še dodatno namazati z jedilnim oljem. Pri tem si lahko pomagate s papirnato brisačko. Kos papirnate brisačke 2-3x prepognite, nanjo pokapajte/vlijte jedilno olje ter z njo premažite mrežo. Da si nebi mazali rok, lahko to storite tudi s prijemalkami. Preden na mrežo položite hrano, počakajte, da se olje, ki je kapnilo v ogenj, razkadi. Prav tako ne smete papirnate brisačke, napojene z oljem, vreči v ogenj.

Po peki.

Po peki z mreže s pomočjo lopatice odstranite večje ostanke, za ostalo pa obstajata dve možnosti: mrežo lahko ponovno zdrgnete s krtačo ali pa pustite, da ima vaša mreža za žar do naslednje peke dodatno plast zaščite pred rjo.

Zakaj kupiti v podjetju IKI-PRO?

Nakup mreže ali izdelavo po naročilu lahko opravite v podjetju IKI-PRO.

Naše mreže so izdelane iz svetlo vlečenega jeka ali inoxa. Za najbolj primeren material se je izkazalo svetlo vlečeno jeklo, na katerega se hrana ne prijema, njegova izjemna gladkost pa omogoča enostavno čiščenje, prav tako pa ne oddaja kislosti, kar pa je v določenih primerih možno zaznati pri inoxu. Edino, na kar morate biti pozorni pri mreži iz svetlo vlečenega jekla, je to, da ne sme biti na dežju/snegu ali pretirani zračni vlažnosti. Še najbolje je, da jo po uporabi pospravite v notranji prostor, v primeru daljše neuporabe pa jo tudi očistite in naoljite z jedilnim oljem.

Posebna izvedba mrež, razvitih v našem podjetju, preprečuje krivljenje materiala. Palice iz polnega materiala, debeline 6 mm, so vpete v okvir mreže. Tako ima vsaka palica minimalni hod znotraj okvirja. Material se pri segrevanju namreč razteza in v kolikor je mreža fiksno varjena, se le-ta sčasoma ukrivi. Za uspešno in kvalitetno peko pa je velikega pomena tudi manjši razmik med palicami - pri naših mrežah le 8 mm. Zaradi tega hrana ostane sočna oziroma se ne izsuši.

Pečete lahko tudi v kaminu z mrežo na nogicah ali mrežo na stojalu.

Zakaj bi kupovali žar, če pa doma že imate kamin? Navdušite goste in družino z okusno, sveže pečeno hrano iz domačega kamina. Vse, kar potrebujete, je mreža za kamin, katero lahko umestite v obstoječe utore v vašem betonskem ali zidanem kaminu, na morebitne kotnike/nosilce ali pa si naročite mrežo na nogicah ali mrežo na stojalu z različnimi višinami.

Mreža za kamin deluje enako kot mreža za žar – namestite jo nad plamene, jo naoljite, nato pa na njej lahko pripravite, kar vam srce poželi.

Ne glede na to, ali potrebujete mrežo za žar ali za kamin, vam lahko v podjetju IKI-PRO priskrbimo tisto, kar potrebujete. Kontaktirajte nas in nam povejte, kakšne so vaše želje in prepričani smo, da jim bomo lahko ugodili.

IKI-PRO, Izdelava kovinskih izdelkov,
Luka Klančišar s.p.

info@iki-pro.si
041 608 281


Kje smo

IKI-PRO lokacija

V naši spletni trgovini lahko plačujete
- s plačilno ali kreditno kartico,
- z gotovino ob prevzemu pošiljke,
- po predračunu,
- s PayPal.

© 2024 IKI-PRO. Design ideART