PLOŠČA NA NOGICAH 59 x 45 CM
Izdelava profesionalnih plošč za žare iz kotlovske pločevine, iz zaloge ali po merah. Za različne namene;
- plošče z odcejevalnikom (za odtekanje in zbiranje maščobe v odcejevalniku na prednji strani plošče)
- zaprte plošče (z vsemi štirimi stranicami)
- z ročaji ali brez
- z nogicami za postavitev v kamin
Teža: 11 kg
Plošča je primerna za vstavitev v kamin ali uporabo na prostem.
DIMENZIJE (Š x G x V) 59 x 45 x 4 cm (nogice višine 15 cm)
PLOŠČA ZA ŽAR
Plošča za žar je izdelana iz kotlovske pločevine debeline 4 mm. Kotlovska pločevina je zelo primerna za peko, saj gre za material, ki vsebuje dodatke proti pregorevanju in upogibanju, obenem pa je material zelo gladek. Material odlikuje lastnost, da se hrana nanj ne prijema oziroma minimalno.
Vzdrževanje:
Plošče za žar morajo biti namazane z jedilnim oljem. Plošč ne puščamo na dežju ali pretirani vlažnosti. Priporočamo čiščenje plošče v doglednem času po končani peki, ko je plošča še topla. Ploščo očistimo z gobico, papirnatimi brisačkami ter jedilnim oljem.
Navedene cene ne vsebujejo DDV!
NAVODILA ZA UPORABO ŽAROV NA OGLJE IN MREŽ ZA PEKO
PRVA UPORABA IN NAPOTKI ZA KURJENJE
Količina oglja naj bo zmerna - toliko, da je pokrito dno, vendar vseeno dovolj, da med ogljem ni prostora (zraka). Oglje se mora med seboj tiščati, sicer lahko pride do ugašanja. Pomembna je tudi kvaliteta oglja. Pazite, da je oglje pravilno skladiščeno (na čim manjši vlažnosti).
Za bolj napredne uporabnike in za daljšo peko pa priporočamo, da razžarite nekoliko večjo količino oglja na kopici ter ga nato porazdelite po kurišču. Nato ga z grebljico potlačite, da iztisnete zrak in ga po potrebi pokrijete s tanko plastjo pepela, ki vam je ostal od prejšnjih pek. S tem boste začetno zelo visoko temperaturo nevtralizirali, oglje pa bo zdržalo bistveno dlje. Nato po potrebi (ko prične primanjkovati temperature) pepel rahlo posnamete iz površine oglja ali samo tu in tam z grebljico rahlo naluknjate, da oglje ponovno dobi zrak. Za navedeni postopek rabite nekoliko več izkušenj, vendar je zelo uporaben, saj lahko z njim ob ustrezni količini oglja dosežete celodnevno peko brez dodajanja novega oglja. Seveda pa mora biti oglje kvalitetno.
NAVODILA ZA VZDRŽEVANJE IN ČIŠČENJE MREŽE ZA PEKO ALI PLOŠČE ZA ŽAR
HRANJENJE ŽAROV NA OGLJE, MREŽ IN PLOŠČ
V kolikor se navodila upoštevajo, do rjavenja ne pride.
V prijetno toplih pomladanskih ter poletnih dneh zagotovo prav vsakdo izmed nas uživa. Da bi sončne žarke v njihovem polnem sijaju izkoristili, pa radi zakurimo tudi v zunanjem kaminu ter pripravimo okusno hrano z žara. Tako se v vročih dneh izognemo kuhanju v notranjih prostorih, ki le še dodatno zagreje prostor, hkrati pa se družimo še z našimi prijatelji ter družino.
Seveda pa pikniki na prostem, kjer svoje goste pogostimo z dišečo hrano z žara, niso mogoči brez ustreznega zunanjega kamina. Slednji ustvari romantično, domačno vzdušje, poskrbi pa tudi za maksimalen okus hrane. Čeprav je na trgu veliko različnih žarov, tudi prenosljivih, dajejo kamini svoji okolici poseben pridih.
Za pripravo hrane v kaminu pa nam zelo prav pride tudi kakovosten kaminski vložek, ki nam peko izboljša ter poenostavi. V podjetju IKI-PRO izdelujemo kvalitetne in masivne kaminske vložke po meri, ki imajo tako rekoč neomejeno življenjsko dobo. Odlikuje jih tudi praktičnost, saj jih lahko iz kamina preprosto odstranimo ter iz njih odstranimo pepel, ohranimo pa tudi lepši videz kamina, saj bodo stene veliko manj črne. Posebna prednost pa je tudi v tem, da nam zaradi bolj zaprtega kurišča vremenski vplivi toplote ne odnašajo. Vabimo vas, da nas kontaktirate ter se dogovorite za izdelavo svojega kaminskega vložka.
Kaminski vložki zahtevajo odlično izdelavo ter izbiro primernih materialov, ki jim omogočajo dolgo življenjsko dobo. Kaminski vložki IKI-PRO zaradi svoje praktičnosti uporabniku nudijo enostavno peko, čiščenje ter odstranjevanje pepela, omogočajo pa tudi visoko kakovost same peke, saj kaminski vložki zaradi večje zaprtosti kurišča onemogočajo dostop vetra ter odnašanje toplote s kurišča. Na voljo imate kaminski vložek z mrežo iz inoxa ali svetlo vlečeno jeklo – slednjega vam priporočamo, saj se hrana nanj ne prijema, material pa ne oddaja kislosti, kar se oboje opaža pri inox-u.
V našem podjetju mrežo vložka izdelamo iz polnih fi 6 mm palic, z medsebojnim razmikom 8 mm. S tem dosežemo možnost optimalne peke najrazličnejših vrst hrane – od sočnih mesnih jedi, pa do popečene zelenjave. Naš način izdelave mreže omogoča tudi enostavno čiščenje, običajno kar s kovinsko mrežico ter kapljico jedilnega olja. Tanjše mreže z večjim razmikom niso primerne, saj se hrana tako bolj izsuši ter izgubi svojo sočnost.
Več o mrežah si lahko preberete v kategoriji MREŽA ZA ŽAR / KAMIN.
Če ste ljubitelji jedi, pripravljenih na tradicionalen žar način, potem vas bo odličen kaminski vložek zagotovo razveselil, saj omogoča pripravo različnih vrst mesnih, pa tudi brezmesnih jedi.
Na kaj bodite pozorni pri peki v kaminu? Kaminski vložki so popolnoma enostavni za uporabo, vseeno pa bodite pozorni na nekaj osnovnih navodil. Potem, ko zakurite, je vedno potrebno počakati, da se vložek segreje. Hrano nato pripravite po navodilih ter občutku. Priporočamo vam, da sestavine vedno pripravite že pred peko, torej začinite in narežete. Pripravite si tudi pribor, ki ga boste med peko potrebovali. Hrano se lahko na žaru hitro prepeče, tega pa si seveda ne želite. Pomembno je, da pustite rešetki dihati (da je torej ne napolnite do zadnjega kotička s hrano), zato večje količine hrane raje pecite v več hodih.
Ko končate, vedno počakajte, da se kamin popolnoma ohladi, nato pa ga lahko očistite ali pa to storite naslednji dan ali ob naslednji peki. Kamini so vizualno privlačnejši, če so kaminski vložki očiščeni, pepel pa izpraznjen.
V naši spletni trgovini lahko plačujete
- s plačilno ali kreditno kartico,
- z gotovino ob prevzemu pošiljke,
- po predračunu,
- s PayPal.