041 608 281 | info@iki-pro.si

http://schema.org/InStock
Koda: 1038
Dobavljivost: Na zalogi

Cena z DDV: 14.64€
Cena brez DDV: 12.00€

Rokavica za pečico in žar

Rokavice za žar imajo podaljšano manšeto zato bolje ščitijo roke. Temperaturno odporne do kar 500°C!

Rokavico se natakne na levo ali desno roko. Silikonske kroglice na površini služijo temu, da je rokavica ne drseča. Primerna je za čiščenje mreže ali plošče za žar, prijemanje in prestavljanje vročih plošč, loncev ali celo žerjavice. 


Zakaj izbrati ravno naše kaminske vložke?

  • profesionalna, masivna izdelava
  • možnost izdelave različnih dimenzij po naročilu
  • izdelava kaminskih vložkov iz odlične kotlovske pločevine
  • mreže iz svetlo vlečenega jekla
  • možnost natavitve pozicije mreže

 

Kaminski vložki za peko IKI-PRO po vaši meri

V prijetno toplih pomladanskih ter poletnih dneh zagotovo prav vsakdo izmed nas uživa. Da bi sončne žarke v njihovem polnem sijaju izkoristili, pa radi zakurimo tudi v zunanjem kaminu ter pripravimo okusno hrano z žara. Tako se v vročih dneh izognemo kuhanju v notranjih prostorih, ki le še dodatno zagreje prostor, hkrati pa se družimo še z našimi prijatelji ter družino.

Seveda pa pikniki na prostem, kjer svoje goste pogostimo z dišečo hrano z žara, niso mogoči brez ustreznega zunanjega kamina. Slednji ustvari romantično, domačno vzdušje, poskrbi pa tudi za maksimalen okus hrane. Čeprav je na trgu veliko različnih žarov, tudi prenosljivih, dajejo kamini svoji okolici poseben pridih.

Za pripravo hrane v kaminu pa nam zelo prav pride tudi kakovosten kaminski vložek, ki nam peko izboljša ter poenostavi. V podjetju IKI-PRO izdelujemo kvalitetne in masivne kaminske vložke po meri, ki imajo tako rekoč neomejeno življenjsko dobo. Odlikuje jih tudi praktičnost, saj jih lahko iz kamina preprosto odstranimo ter iz njih odstranimo pepel, ohranimo pa tudi lepši videz kamina, saj bodo stene veliko manj črne. Posebna prednost pa je tudi v tem, da nam zaradi bolj zaprtega kurišča vremenski vplivi toplote ne odnašajo. Vabimo vas, da nas kontaktirate ter se dogovorite za izdelavo svojega kaminskega vložka.

Naročilo ter hitra izdelava kaminskih vložkov

Kaminski vložki zahtevajo odlično izdelavo ter izbiro primernih materialov, ki jim omogočajo dolgo življenjsko dobo. Kaminski vložki IKI-PRO zaradi svoje praktičnosti uporabniku nudijo enostavno peko, čiščenje ter odstranjevanje pepela, omogočajo pa tudi visoko kakovost same peke, saj kaminski vložki zaradi večje zaprtosti kurišča onemogočajo dostop vetra ter odnašanje toplote s kurišča. Na voljo imate kaminski vložek z mrežo iz inoxa ali svetlo vlečeno jeklo – slednjega vam priporočamo, saj se hrana nanj ne prijema, material pa  ne oddaja kislosti, kar se oboje opaža pri inox-u.  

V našem podjetju mrežo vložka izdelamo iz polnih fi 6 mm palic, z medsebojnim razmikom 8 mm. S tem dosežemo možnost optimalne peke najrazličnejših vrst hrane – od sočnih mesnih jedi, pa do popečene zelenjave. Naš način izdelave mreže omogoča tudi enostavno čiščenje, običajno kar s kovinsko mrežico ter kapljico jedilnega olja. Tanjše mreže z večjim razmikom niso primerne, saj se hrana tako bolj izsuši ter izgubi svojo sočnost.

Več o mrežah si lahko preberete v kategoriji MREŽA ZA ŽAR / KAMIN.

 

Kaminski vložki in priprava slastne hrane

Če ste ljubitelji jedi, pripravljenih na tradicionalen žar način, potem vas bo odličen kaminski vložek zagotovo razveselil, saj omogoča pripravo različnih vrst mesnih, pa tudi brezmesnih jedi.

Na kaj bodite pozorni pri peki v kaminu? Kaminski vložki so popolnoma enostavni za uporabo, vseeno pa bodite pozorni na nekaj osnovnih navodil. Potem, ko zakurite, je vedno potrebno počakati, da se vložek segreje. Hrano nato pripravite po navodilih ter občutku. Priporočamo vam, da sestavine vedno pripravite že pred peko, torej začinite in narežete. Pripravite si tudi pribor, ki ga boste med peko potrebovali. Hrano se lahko na žaru hitro prepeče, tega pa si seveda ne želite. Pomembno je, da pustite rešetki  dihati (da je torej ne napolnite do zadnjega kotička s hrano), zato večje količine hrane raje pecite v več hodih.   

Ko končate, vedno počakajte, da se kamin popolnoma ohladi, nato pa ga lahko očistite ali pa to storite naslednji dan ali ob naslednji peki. Kamini so vizualno privlačnejši, če so kaminski vložki očiščeni, pepel pa izpraznjen.  

IKI-PRO, Izdelava kovinskih izdelkov,
Luka Klančišar s.p.

info@iki-pro.si
041 608 281


Kje smo

IKI-PRO lokacija

V naši spletni trgovini lahko plačujete
- s plačilno ali kreditno kartico,
- z gotovino ob prevzemu pošiljke,
- po predračunu,
- s PayPal.

© 2024 IKI-PRO. Design ideART