PREJMITE PONUDBO ŠE ISTI DAN! Pokličite 041 608 281 ali pošljite povpraševanje na info@iki-pro.si

Mreža za žar na stojalu 75,5 x 50 cm

Koda: 3004
Dobavljivost: Na zalogi

Cena z DDV: 109,80€
Cena: 90,00€

MREŽA NA STOJALU S 3 VIŠINAMI!

Profesionalne mreže na stojalih, za kamine/žare. Na zalogi ali po naročilu!

Poleg mreže brezplačno prejmete tudi snemljivo držalo za prestavljanje/dvigovanje mreže. Držalo nataknete na mrežo le po potrebi, zato se med peko ne segreva ter vam ni v napoto.

 

MREŽA

Mreže so izdelane iz polnih fi 6 mm palic ter medsebojnim razmakom 8 mm. Takšna izvedba mreže je idealna za pečenje vseh vrst hrane, saj se pri mrežah iz tanjših in bolj razmaknjenih palic hrana izsušuje ter izgublja svojo sočnost.

Izvedba mrež omogoča lažje čiščenje – palice so vpete, imajo zračnost, kar pomeni, da se ob temperaturnih spremembah (vročini) lahko raztezajo znotraj okvirja in mreža se tako ne ukrivi.

  • svetlo vlečeno jeklo (priporočamo)
  • inox

Svetlo vlečeno jeklo je za peko bolj primerno, saj se hrana manj prijema ali ne prijema, material pa ne oddaja kislosti na hrano, kot je oboje opazno pri inox-u.

Mreža iz svetlo vlečenega jekla ne rjavi, v kolikor jo čistimo z jedilnim oljem ter je ne puščamo na dežju ali pretirani vlažnosti. Spravilo mreže v notranjost pa je priporočeno tudi zaradi higienskih razlogov.

Čiščenje z gospodinjsko mrežico ter jedilnim oljem.

Zraven pripada snemljivo držalo za dvig mreže.

Navedene cene ne vsebujejo DDV! Cene veljajo za mreže iz svetlo vlečenega jekla.

 

NAVODILA ZA UPORABO ŽAROV NA OGLJE IN MREŽ ZA PEKO

PRVA UPORABA IN NAPOTKI ZA KURJENJE

  • Prva uporaba žara naj bo postopna – zakurimo manj kot običajno. Za pripravo žerjavice uporabljamo časopisni papir in trske iglavcev. Ko je žerjavica narejena, vanjo posamično dodamo oglje (ne vsujemo neposredno iz vreče, saj lahko zaradi usedlega prahu v vreči žerjavico preveč zadušimo).

Oglje je pripravljeno, ko je sive barve. Večje kose oglja lahko razdrobimo z uporabo grebljice.

Količina oglja naj bo zmerna - toliko, da je pokrito dno. Prevelika količina oglja lahko žar ukrivi.

  • Žari na oglje so barvani s temperaturno obstojno barvo, katera potrebuje okrog 250°C, da se utrdi. V praksi to pomeni, da se lahko barva zavonja pri prvi uporabi, na kar se utrdi in se je pri nadaljnji uporabi ne vonja več. Morebiten vonj pri prvi uporabi na hrano nima vpliva. Pred prvo uporabo se lahko na žaru zaradi neutrjene barve poznajo sledi rok, saj je barva do prve uporabe še nekoliko mehkejša.

NAVODILA ZA VZDRŽEVANJE IN ČIŠČENJE MREŽE ZA PEKO

  • Pred prvo uporabo mrežo očistimo s papirnatimi brisačkami in jedilnim oljem. Nato mrežo še med samo pripravo žerjavice vstavimo na žar, da jo ogrejejo plameni. Neposredno preden bi na ogreto mrežo položili hrano, jo ponovno dobro namažemo z jedilnim oljem.
  • Po končani peki še toplo mrežo očistimo in namažemo z jedilnim oljem. Čiščenje mreže je najlažje tako, da s prijemalom za obračanje hrane primemo gospodinjsko kovinsko žično mrežico, na katero nanesemo jedilno olje in mrežo skrtačimo. Nato s prijemalom primemo še papirnato brisačko, na katero prav tako nanesemo jedilno olje in mrežo očistimo še na fino. S tem odstranimo delce hrane, mreža pa je zaradi nanosa jedilnega olja bolje zaščitena proti koroziji. Pri vsaki naslednji uporabi je postopek enak, mrežo pa namažemo z jedilnim oljem neposredno tudi pred peko.

HRANJENJE ŽAROV NA OGLJE IN MREŽ

  • Žare in mreže iz svetlo vlečenega jekla ne smemo puščati izpostavljene vremenskim vplivom (dežju, snegu, vlažnosti). Prav tako jih ni priporočljivo shranjevati v zaprtih vlažnih prostorih ali povijati v folije.

V kolikor se navodila upoštevajo, do rjavenja ne pride.


Zakaj izbrati ravno našo mrežo za žar?

  • skrbno načrtovana izvedba, razvita v našem podjetju
  • možnost izdelave različnih dimenzij po naročilu
  • izdelava iz svetlo vlečenega jekla ali inoxa
  • enostavno čiščenje
  • skoraj neomejena življenjska doba ob pravilni uporabi

Kako pravilno izbrati in skrbeti za mrežo za žar?

Imate kamin ali žar na oglje, vendar je vaša mreža dotrajana, slabše kakovosti ali jo celo niste dobili zraven ob nakupu kamina ali žara? V kolikor ste na katero vprašanje odgovorili z »da«, potem smo v podjetju IKI-PRO pravi naslov za vas, saj izdelujemo izredno kvalitetne mreže po želenih merah.

Mreža za žar je precej ključen del žara ali kamina, ki mora biti redno vzdrževan. Na mreži ne sme biti zažganih kosov hrane, prav tako pa morate paziti, da vam mreža ne zarjavi, v kolikor se odločite za mrežo iz svetlo vlečenega jekla, ki je za samo peko boljša od inoxa (o tem v nadaljevanju). Kako torej lahko poskrbite, da bo vaša mreža za žar vedno v dobrem stanju in pripravljena, da vam pomaga pri peki okusnih obrokov za vas in vaše goste?

Očistite jo.

Pred uporabo in/ali neposredno po njej poskrbite, da bo vaša mreža za žar povečini očiščena ostankov hrane in morebitnih nečistoč. Zakurite žar ali kamin, mrežo postavite na svoje mesto, da jo plameni objamejo in tako obžgejo ostanke hrane in uničijo morebitne nečistoče. Nato s kovinsko krtačo ali kovinsko kuhinjsko mrežico, na katero pokapate jedilno olje, mrežo očistite. Dobro ogreta mreža se čisti precej lažje od hladne. Mreže ni potrebno čistiti do sijaja.

Naoljite jo.

Po krtačenju in neposredno pred peko je potrebno mrežo še dodatno namazati z jedilnim oljem. Pri tem si lahko pomagate s papirnato brisačko. Kos papirnate brisačke 2-3x prepognite, nanjo pokapajte/vlijte jedilno olje ter z njo premažite mrežo. Da si nebi mazali rok, lahko to storite tudi s prijemalkami. Preden na mrežo položite hrano, počakajte, da se olje, ki je kapnilo v ogenj, razkadi. Prav tako ne smete papirnate brisačke, napojene z oljem, vreči v ogenj.

Po peki.

Po peki z mreže s pomočjo lopatice odstranite večje ostanke, za ostalo pa obstajata dve možnosti: mrežo lahko ponovno zdrgnete s krtačo ali pa pustite, da ima vaša mreža za žar do naslednje peke dodatno plast zaščite pred rjo.

Zakaj kupiti v podjetju IKI-PRO?

Nakup mreže ali izdelavo po naročilu lahko opravite v podjetju IKI-PRO.

Naše mreže so izdelane iz svetlo vlečenega jeka ali inoxa. Za najbolj primeren material se je izkazalo svetlo vlečeno jeklo, na katerega se hrana ne prijema, njegova izjemna gladkost pa omogoča enostavno čiščenje, prav tako pa ne oddaja kislosti, kar pa je v določenih primerih možno zaznati pri inoxu. Edino, na kar morate biti pozorni pri mreži iz svetlo vlečenega jekla, je to, da ne sme biti na dežju/snegu ali pretirani zračni vlažnosti. Še najbolje je, da jo po uporabi pospravite v notranji prostor, v primeru daljše neuporabe pa jo tudi očistite in naoljite z jedilnim oljem.

Posebna izvedba mrež, razvitih v našem podjetju, preprečuje krivljenje materiala. Palice iz polnega materiala, debeline 6 mm, so vpete v okvir mreže. Tako ima vsaka palica minimalni hod znotraj okvirja. Material se pri segrevanju namreč razteza in v kolikor je mreža fiksno varjena, se le-ta sčasoma ukrivi. Za uspešno in kvalitetno peko pa je velikega pomena tudi manjši razmik med palicami - pri naših mrežah le 8 mm. Zaradi tega hrana ostane sočna oziroma se ne izsuši.

Pečete lahko tudi v kaminu z mrežo na nogicah ali mrežo na stojalu.

Zakaj bi kupovali žar, če pa doma že imate kamin? Navdušite goste in družino z okusno, sveže pečeno hrano iz domačega kamina. Vse, kar potrebujete, je mreža za kamin, katero lahko umestite v obstoječe utore v vašem betonskem ali zidanem kaminu, na morebitne kotnike/nosilce ali pa si naročite mrežo na nogicah ali mrežo na stojalu z različnimi višinami.

Mreža za kamin deluje enako kot mreža za žar – namestite jo nad plamene, jo naoljite, nato pa na njej lahko pripravite, kar vam srce poželi.

Ne glede na to, ali potrebujete mrežo za žar ali za kamin, vam lahko v podjetju IKI-PRO priskrbimo tisto, kar potrebujete. Kontaktirajte nas in nam povejte, kakšne so vaše želje in prepričani smo, da jim bomo lahko ugodili.

IKI-PRO, Izdelava kovinskih izdelkov,
Luka Klančišar s.p.

info@iki-pro.si
041 608 281


Kje smo

IKI-PRO lokacija
© 2019 IKI-PRO. Design ideART