PREJMITE PONUDBO ŠE ISTI DAN! Pokličite 041 608 281 ali pošljite povpraševanje na info@iki-pro.si

Žar na oglje 120x70 deljeni mreži

Koda: 1013
Dobavljivost: 2 - 3 dni

Cena z DDV: 488,00€
Cena: 400,00€

Opcije na voljo

Material mreže:
Svetlo vlečeno jeklo (priporočamo)
Inox (+70,00€)

ŽAR 

Dimenzije; 120x70cm

  • nastavitev po višini
  • zložljiv
  • masivne izdelave - kar 4 mm debeline + dodatne ojačitve
  • dve poziciji mrež
  • ročaji
  • deljeni mreži, pregrada kurišča

Vrhunska in kvalitetna izdelava, zasnovan za optimalno temperaturo peke.

 

MREŽA

Mreže so izdelane iz polnih fi 6 mm palic ter medsebojnim razmakom 8 mm. Takšna izvedba mreže je idealna za pečenje vseh vrst hrane, saj se pri mrežah iz tanjših in bolj razmaknjenih palic hrana izsušuje ter izgublja svojo sočnost.

Izvedba mrež omogoča lažje čiščenje – palice so vpete, imajo zračnost, kar pomeni, da se ob temperaturnih spremembah (vročini) lahko raztezajo znotraj okvirja in mreža se tako ne ukrivi.

Izbirate lahko med naslednjimi materiali;

  • svetlo vlečeno jeklo (priporočamo)
  • inox

Svetlo vlečeno jeklo je za peko bolj primerno, saj se hrana manj prijema ali ne prijema, material pa ne oddaja kislosti na hrano, kot je oboje opazno pri inox-u.

Mreža iz svetlo vlečenega jekla ne rjavi, v kolikor jo čistimo z jedilnim oljem ter je ne puščamo na dežju ali pretirani vlažnosti. Spravilo mreže v notranjost pa je priporočeno tudi zaradi higienskih razlogov.

Čiščenje z gospodinjsko mrežico ter jedilnim oljem.

Zraven pripada snemljivo držalo za dvig mreže.

Navedene cene ne vsebujejo DDV!

NAVODILA ZA UPORABO ŽAROV NA OGLJE IN MREŽ ZA PEKO

PRVA UPORABA IN NAPOTKI ZA KURJENJE

  • Prva uporaba žara naj bo postopna – zakurimo manj kot običajno. Za pripravo žerjavice uporabljamo časopisni papir in trske iglavcev. Ko je žerjavica narejena, vanjo posamično dodamo oglje (ne vsujemo neposredno iz vreče, saj lahko zaradi usedlega prahu v vreči žerjavico preveč zadušimo).

Oglje je pripravljeno, ko je sive barve. Večje kose oglja lahko razdrobimo z uporabo grebljice.

Količina oglja naj bo zmerna - toliko, da je pokrito dno. Prevelika količina oglja lahko žar ukrivi.

  • Žari na oglje so barvani s temperaturno obstojno barvo, katera potrebuje okrog 250°C, da se utrdi. V praksi to pomeni, da se lahko barva zavonja pri prvi uporabi, na kar se utrdi in se je pri nadaljnji uporabi ne vonja več. Morebiten vonj pri prvi uporabi na hrano nima vpliva. Pred prvo uporabo se lahko na žaru zaradi neutrjene barve poznajo sledi rok, saj je barva do prve uporabe še nekoliko mehkejša.

NAVODILA ZA VZDRŽEVANJE IN ČIŠČENJE MREŽE ZA PEKO

  • Pred prvo uporabo mrežo očistimo s papirnatimi brisačkami in jedilnim oljem. Nato mrežo še med samo pripravo žerjavice vstavimo na žar, da jo ogrejejo plameni. Neposredno preden bi na ogreto mrežo položili hrano, jo ponovno dobro namažemo z jedilnim oljem.
  • Po končani peki še toplo mrežo očistimo in namažemo z jedilnim oljem. Čiščenje mreže je najlažje tako, da s prijemalom za obračanje hrane primemo gospodinjsko kovinsko žično mrežico, na katero nanesemo jedilno olje in mrežo skrtačimo. Nato s prijemalom primemo še papirnato brisačko, na katero prav tako nanesemo jedilno olje in mrežo očistimo še na fino. S tem odstranimo delce hrane, mreža pa je zaradi nanosa jedilnega olja bolje zaščitena proti koroziji. Pri vsaki naslednji uporabi je postopek enak, mrežo pa namažemo z jedilnim oljem neposredno tudi pred peko.

HRANJENJE ŽAROV NA OGLJE IN MREŽ

  • Žare in mreže iz svetlo vlečenega jekla ne smemo puščati izpostavljene vremenskim vplivom (dežju, snegu, vlažnosti). Prav tako jih ni priporočljivo shranjevati v zaprtih vlažnih prostorih ali povijati v folije.

V kolikor se navodila upoštevajo, do rjavenja ne pride.


Zakaj izbrati ravno naš žar na oglje?

  • profesionalna, masivna izdelava
  • možnost izdelave različnih dimenzij
  • izdelava žarov iz odlične kotlovske pločevine
  • mreže iz svetlo vlečenega jekla
  • možnost nastavitve višine žara in pozicije mreže

 

Žar na oglje najboljša izbira med žari

Trg je dandanes zasičen z najrazličnejšimi izdelki in izbira je pestra. Enako velja za žare. Medtem ko so nekateri žari narejeni za hitro in priročno pripravo peke, so drugi namenjeni pravim ljubiteljem peke na žaru, ki cenijo okus in odlično aromo. Žari, o katerih govorimo, so seveda žari na oglje.

Zakaj so žari na oglje najboljši?

Cena je nižja. Za nakup žara na oglje boste odšteli precej manj kot za druge oblike žarov enakih dimenzij. To je že samo po sebi seveda velika prednost, ima pa še eno dobro stran - kljub tanjši denarnici lahko še vedno investirate v kvaliteten žar, ki vam bo služil dolga leta in vas in vaše goste razvajal z odličnim okusom.

Okus je boljši. Žari na oglje jedem dodajo prav posebno aromo in okus – nezamenljiv okus peke na žaru, zaradi katerega takšna peka sploh ima smisel. Peka na plinskem žaru ni nič boljša od peke na plinskem ali električnem štedilniku. Če si že kupujete žar, je najbolje izbrati tistega na oglje.

Peka na žaru na oglje ima svoj čar. Smisel peke na žaru ni le peka na žaru, temveč tudi druženje s prijatelji in družino, pikniki, rojstnodnevne zabave ter prijetni spomini na otroštvo, preživeto ob tovrstnih dogodkih. Peka na žaru na oglje je ritual, ki ga druge oblike žarov ne morejo nadomestiti.

Slabosti, ki jih ima žar na oglje

Zagotovo imajo žari na oglje določene lastnosti, zaradi katerih bi nekateri uporabniki raje izbrali kakšno drugo vrsto žara. V podjetju IKI-PRO pa vemo, da prednosti gotovo odtehtajo to, kar morda nekateri smatrajo kot slabosti.

In katere so te „slabosti“?

Umazanija. Nekateri žarov na oglje ne želijo uporabljati, ker naj bi bila njihova uporaba umazana. To velja le za nepravilno uporabo. Dokler žar uporabljate na dobro prezračenem prostoru, torej najbolje zunaj, za peko pa uporabljate prijemalke, umazanija ne bo nič večja kot pri ostalih žarih.

Temperaturo je težko nadzirati. Stvari, ki jih običajno pečemo na žaru, se pečejo pri različnih temperaturah, zato lahko nenatančnost pri segrevanju žara povzroči nevšečnosti v obliki premalo pečenih ali zažganih jedi. Temu problemu se zelo enostavno izognete, saj so naši žari izdelani tako, da je temperatura spredaj nižja kot zadaj.

Priprava traja dlje. Da pripravite žar na oglje, resda traja nekoliko dlje kot priprava električnega ali plinskega žara, a ta presežek časa lahko odmerite v minutah, ki naj ne bodo ovira na poti do odličnega dimnega okusa jedi, ki jih pripravite na žaru na oglje.

Kam po žar na oglje?

V našem podjetju žare razvijamo in izdelujemo z ljubeznijo do peke, zato menimo, da smo za vas najboljša izbira. Žari na oglje, ki jih izdelujemo, se ponašajo z vzdržljivimi materiali, preverjeno in skrbno načrtovano izvedbo, poseben pomen pa žari dobijo tudi na račun posebnih mrež, razvitih v podjetju IKI-PRO. 

IKI-PRO, Izdelava kovinskih izdelkov,
Luka Klančišar s.p.

info@iki-pro.si
041 608 281


Kje smo

IKI-PRO lokacija
© 2019 IKI-PRO. Design ideART