Izdelava profesionalnih mrež za žare, kamine. SLO proizvod, razvito v navezi s priznanimi gostinci in žar mojstri.
MREŽA NA STOJALU S 3 VIŠINAMI
Na zalogi:
- 65,5 x 40 cm (9,7 kg)
- 75,5 x 50 cm (12,2 kg)
- 85,5 x 60 cm 15,5 kg)
- ali po naročilu
Poleg mreže brezplačno prejmete tudi snemljivo držalo za prestavljanje/dvigovanje mreže. Držalo nataknete na mrežo le po potrebi, zato se med peko ne segreva ter vam ni v napoto.
Ostali podatki:
- višina stojala: 20 cm
- razmak med višinami: 10, 15 in 20 cm
DODATNE OPCIJE:
Dodatna plošča za mrežo - opcijsko lahko izberete tudi dodatno ploščo za mrežo, katero samo položite na del mreže. Velikost plošče za mrežo cca 1/3 velikosti mreže. Primerno za peko zelenjave, določenih vrst rib, lignjev in podobno (slika 3)
Dodatna plošča za stojalo - izberete lahko še dodatno ploščo za stojalo, katero samostojno položite na stojalo. Plošča je primerna za peko zelenjave, določenih vrst rib, lignjev in podobno (slika 4)
MREŽA
Mreže so izdelane iz polnih fi 6 mm palic ter medsebojnim razmakom 8 mm. Takšna izvedba mreže je idealna za pečenje vseh vrst hrane, saj se pri mrežah iz tanjših in bolj razmaknjenih palic hrana izsušuje ter izgublja svojo sočnost.
Izvedba mrež omogoča enostavno čiščenje, saj so palice vrtljivo vpete. Palice imajo tudi zračnost, kar pomeni, da se ob temperaturnih spremembah (vročini) lahko raztezajo znotraj okvirja zato se mreža ne ukrivi.
Svetlo vlečeno jeklo je za peko zelo primerno, saj se v primerjavi z inox-om hrana nanj ne prijema, material pa ne oddaja kislosti na hrano zaradi izločanja kroma in niklja, kot je oboje opazno pri inox-u.
Mreža iz svetlo vlečenega jekla ne rjavi, v kolikor jo čistimo z jedilnim oljem ter je ne puščamo na dežju ali pretirani vlažnosti. Vzdrževanje enako kot pri litoželeznih ploščah, sačih, ploščah iz konstrukcijske pločevine itd. Spravilo mreže v notranjost pa je priporočeno tudi zaradi higienskih razlogov.
Čiščenje z gospodinjsko mrežico oziroma ščetko za žar ter jedilnim oljem. Čiščenje je najlažje na koncu peke, dokler je mreža še topla. Ščetko za žar pokapate z jedilnim oljem in poščetkate. Na fino lahko obrišete nato še s papirnatimi brisačkami. Enak postopek ponovite naslednjič pred pričetkom peke, ko je mreža že segreta.
Zraven pripada snemljivo držalo za dvig mreže.
Toleranca dimenzij stojala (+/- 3 mm).
Navedene cene ne vsebujejo DDV. Cene veljajo za mreže iz svetlo vlečenega jekla.
NAVODILA ZA UPORABO ŽAROV NA OGLJE IN MREŽ ZA PEKO
PRVA UPORABA IN NAPOTKI ZA KURJENJE
Količina oglja naj bo zmerna - toliko, da je pokrito dno, vendar vseeno dovolj, da med ogljem ni prostora (zraka). Oglje se mora med seboj tiščati, sicer lahko pride do ugašanja. Pomembna je tudi kvaliteta oglja. Pazite, da je oglje pravilno skladiščeno (na čim manjši vlažnosti).
Za bolj napredne uporabnike in za daljšo peko pa priporočamo, da razžarite nekoliko večjo količino oglja na kopici ter ga nato porazdelite po kurišču. Nato ga z grebljico potlačite, da iztisnete zrak in ga po potrebi pokrijete s tanko plastjo pepela, ki vam je ostal od prejšnjih pek. S tem boste začetno zelo visoko temperaturo nevtralizirali, oglje pa bo zdržalo bistveno dlje. Nato po potrebi (ko prične primanjkovati temperature) pepel rahlo posnamete iz površine oglja ali samo tu in tam z grebljico rahlo naluknjate, da oglje ponovno dobi zrak. Za navedeni postopek rabite nekoliko več izkušenj, vendar je zelo uporaben, saj lahko z njim ob ustrezni količini oglja dosežete celodnevno peko brez dodajanja novega oglja. Seveda pa mora biti oglje kvalitetno.
NAVODILA ZA VZDRŽEVANJE IN ČIŠČENJE MREŽE ZA PEKO ALI PLOŠČE ZA ŽAR
HRANJENJE ŽAROV NA OGLJE, MREŽ IN PLOŠČ
V kolikor se navodila upoštevajo, do rjavenja ne pride.
Imate kamin ali žar na oglje, vendar je vaša mreža dotrajana, slabše kakovosti ali jo celo niste dobili zraven ob nakupu kamina ali žara? V kolikor ste na katero vprašanje odgovorili z »da«, potem smo v podjetju IKI-PRO pravi naslov za vas, saj izdelujemo izredno kvalitetne mreže po želenih merah.
Mreža za žar je precej ključen del žara ali kamina, ki mora biti redno vzdrževan. Na mreži ne sme biti zažganih kosov hrane, prav tako pa morate paziti, da vam mreža ne zarjavi, v kolikor se odločite za mrežo iz svetlo vlečenega jekla, ki je za samo peko boljša od inoxa (o tem v nadaljevanju). Kako torej lahko poskrbite, da bo vaša mreža za žar vedno v dobrem stanju in pripravljena, da vam pomaga pri peki okusnih obrokov za vas in vaše goste?
Očistite jo.
Pred uporabo in/ali neposredno po njej poskrbite, da bo vaša mreža za žar povečini očiščena ostankov hrane in morebitnih nečistoč. Zakurite žar ali kamin, mrežo postavite na svoje mesto, da jo plameni objamejo in tako obžgejo ostanke hrane in uničijo morebitne nečistoče. Nato s kovinsko krtačo ali kovinsko kuhinjsko mrežico, na katero pokapate jedilno olje, mrežo očistite. Dobro ogreta mreža se čisti precej lažje od hladne. Mreže ni potrebno čistiti do sijaja.
Naoljite jo.
Po krtačenju in neposredno pred peko je potrebno mrežo še dodatno namazati z jedilnim oljem. Pri tem si lahko pomagate s papirnato brisačko. Kos papirnate brisačke 2-3x prepognite, nanjo pokapajte/vlijte jedilno olje ter z njo premažite mrežo. Da si nebi mazali rok, lahko to storite tudi s prijemalkami. Preden na mrežo položite hrano, počakajte, da se olje, ki je kapnilo v ogenj, razkadi. Prav tako ne smete papirnate brisačke, napojene z oljem, vreči v ogenj.
Po peki.
Po peki z mreže s pomočjo lopatice odstranite večje ostanke, za ostalo pa obstajata dve možnosti: mrežo lahko ponovno zdrgnete s krtačo ali pa pustite, da ima vaša mreža za žar do naslednje peke dodatno plast zaščite pred rjo.
Nakup mreže ali izdelavo po naročilu lahko opravite v podjetju IKI-PRO.
Naše mreže so izdelane iz svetlo vlečenega jeka ali inoxa. Za najbolj primeren material se je izkazalo svetlo vlečeno jeklo, na katerega se hrana ne prijema, njegova izjemna gladkost pa omogoča enostavno čiščenje, prav tako pa ne oddaja kislosti, kar pa je v določenih primerih možno zaznati pri inoxu. Edino, na kar morate biti pozorni pri mreži iz svetlo vlečenega jekla, je to, da ne sme biti na dežju/snegu ali pretirani zračni vlažnosti. Še najbolje je, da jo po uporabi pospravite v notranji prostor, v primeru daljše neuporabe pa jo tudi očistite in naoljite z jedilnim oljem.
Posebna izvedba mrež, razvitih v našem podjetju, preprečuje krivljenje materiala. Palice iz polnega materiala, debeline 6 mm, so vpete v okvir mreže. Tako ima vsaka palica minimalni hod znotraj okvirja. Material se pri segrevanju namreč razteza in v kolikor je mreža fiksno varjena, se le-ta sčasoma ukrivi. Za uspešno in kvalitetno peko pa je velikega pomena tudi manjši razmik med palicami - pri naših mrežah le 8 mm. Zaradi tega hrana ostane sočna oziroma se ne izsuši.
Pečete lahko tudi v kaminu z mrežo na nogicah ali mrežo na stojalu.
Zakaj bi kupovali žar, če pa doma že imate kamin? Navdušite goste in družino z okusno, sveže pečeno hrano iz domačega kamina. Vse, kar potrebujete, je mreža za kamin, katero lahko umestite v obstoječe utore v vašem betonskem ali zidanem kaminu, na morebitne kotnike/nosilce ali pa si naročite mrežo na nogicah ali mrežo na stojalu z različnimi višinami.
Mreža za kamin deluje enako kot mreža za žar – namestite jo nad plamene, jo naoljite, nato pa na njej lahko pripravite, kar vam srce poželi.
Ne glede na to, ali potrebujete mrežo za žar ali za kamin, vam lahko v podjetju IKI-PRO priskrbimo tisto, kar potrebujete. Kontaktirajte nas in nam povejte, kakšne so vaše želje in prepričani smo, da jim bomo lahko ugodili.
V naši spletni trgovini lahko plačujete
- s plačilno ali kreditno kartico,
- z gotovino ob prevzemu pošiljke,
- po predračunu,
- s PayPal.