Plošča za žar (izberite model žara):
- 60 x 40 cm
- 80 x 40 cm
- 85 x 50 cm
PLOŠČA ZA ŽAR
Plošča za žar je izdelana iz kotlovske pločevine debeline 4 mm. Kotlovska pločevina je zelo primerna za peko, saj gre za material, ki vsebuje dodatke proti pregorevanju in upogibanju, obenem pa je material zelo gladek. Material odlikuje lastnost, da se hrana nanj ne prijema oziroma minimalno.
Vzdrževanje:
Plošče za žar morajo biti namazane z jedilnim oljem. Plošč ne puščamo na dežju ali pretirani vlažnosti. Priporočamo čiščenje plošče v doglednem času po končani peki, ko je plošča še topla. Ploščo očistimo z gobico, papirnatimi brisačkami ter jedilnim oljem.
NAVODILA ZA UPORABO ŽAROV NA OGLJE IN MREŽ ZA PEKO
PRVA UPORABA IN NAPOTKI ZA KURJENJE
Količina oglja naj bo zmerna - toliko, da je pokrito dno, vendar vseeno dovolj, da med ogljem ni prostora (zraka). Oglje se mora med seboj tiščati, sicer lahko pride do ugašanja. Pomembna je tudi kvaliteta oglja. Pazite, da je oglje pravilno skladiščeno (na čim manjši vlažnosti).
Za bolj napredne uporabnike in za daljšo peko pa priporočamo, da razžarite nekoliko večjo količino oglja na kopici ter ga nato porazdelite po kurišču. Nato ga z grebljico potlačite, da iztisnete zrak in ga po potrebi pokrijete s tanko plastjo pepela, ki vam je ostal od prejšnjih pek. S tem boste začetno zelo visoko temperaturo nevtralizirali, oglje pa bo zdržalo bistveno dlje. Nato po potrebi (ko prične primanjkovati temperature) pepel rahlo posnamete iz površine oglja ali samo tu in tam z grebljico rahlo naluknjate, da oglje ponovno dobi zrak. Za navedeni postopek rabite nekoliko več izkušenj, vendar je zelo uporaben, saj lahko z njim ob ustrezni količini oglja dosežete celodnevno peko brez dodajanja novega oglja. Seveda pa mora biti oglje kvalitetno.
NAVODILA ZA VZDRŽEVANJE IN ČIŠČENJE MREŽE ZA PEKO ALI PLOŠČE ZA ŽAR
HRANJENJE ŽAROV NA OGLJE, MREŽ IN PLOŠČ
V kolikor se navodila upoštevajo, do rjavenja ne pride.
V naši spletni trgovini lahko plačujete
- s plačilno ali kreditno kartico,
- z gotovino ob prevzemu pošiljke,
- po predračunu,
- s PayPal.